Arxiu històric

Hola famílies, en aquesta pàgina podreu veure com s'ha treballat i quines activitats s'han realitzat a l'aula durant anys anteriors.

Últims grups als tallers de castellano
El curs s'acaba i també ho han fet el tallers de llengua castellana que hem fet durant el segon i tercer trimestre, a continuació teniu els curts elaborats pels nens i nenes de la classe de l'Ictineu.Projectes Matemàtics 
Hem començat un nou projecte matemàtic, aquesta vegada dedicat a la geometria. Hem experimentat amb diferents materials i ens ho hem passat molt i molt bé.Fotos del Projecte matemàtic de geometria

Més grups als tallers de llengua castellana


Espais matemàtics
Un cop a la setmana fem espais matemàtics, consisteix en una sèrie d'activitats matemàtiques (càlcul, geometria, resolució de problemes, lògica...) que hem d'anar fent seguint el nostre pla de treball (fitxa amb els diferents espais per anar marcant quan els anem fent). Hi ha activitats individuals, per parella o per fer en petit grup. És una manera lúdica d'anar reforçant diferents aspectes de les matemàtiques.

Bee-bots
A l'escola tenim Bee-bots, ja sabeu què són no?
Aquestes abelles tan simpàtiques que ja fa un parell d'anys que utilitzem ens ajuden a treballar la orientació espacial, el llenguatge de programació, la resolució de reptes... també les utilitzem per reforçar conceptes de llengua o de matemàtiques i és clar per als nostres projectes. Ens agrada molt utilitzar-les!!Continuem amb els tallers de llengua castellana
Com ja us vam explicar, els divendres a l'hora de llengua castellana els alumnes aniran passant pels diferents tallers, aquí teniu una mosta del que van fent.


Projecte de matemàtiques
Aquestes setmanes a les classes de 2n/3r estem treballant la mesura, concretament la longitud. Primer de tot hem anat veient diferents maneres de mesurar el nostre entorn: pams, passes, dits, llapis, regles, metres.... Hem vist que hi ha objectes que no serveixen per tothom, per exemple el pam d'un nen no és igual que el d'un adult. Per tant ens hem equipat amb cintes mètriques, regles, mesuradors de roda i hem començat a mesurar el nostre entorn i així hem pogut treballar amb mm, cm i m. Hem conegut què és el perímetre i hem après a mesurar-lo en diferents polígons.
Projecte de medi
Durant aquest segon trimestre les classes de 2n/3r hem estat treballant el nostre país, Catalunya, i per acabar-lo hem fet unes activitats amb les TIC.

-Un Joc de preguntes i respostes sobre els temes de Catalunya, on els alumnes hem utilitzat les tauletes per contestar. Es diu Kahoot! i és molt divertit!!!

- Scratch: La Natàlia (practicant del Kitty Hawk) ens ha preparat aquestes activitats per repassar el que hem anat treballant de Catalunya. Hi voleu jugar?Matemàtiques 2n

Els nens i nenes de segon hem començat a treballar amb el concepte de la multiplicació. Ho fem a poc a poc per entendre bé què és i per a què la utilitzarem, no només memoritzant taules sense sentit.
Hem començat fent salts en la recta numèrica, fent grups de coses (cigrons, llapis, potes...) per construir-ho amb un bons fonaments. 
Tallers de llengua castellana.

Aquest segon trimestre hem començat a fer tallers els divendres a primera hora. Els quatre mestres hem preparat un taller cada un, amb la llengua castellana com a protagonista, i els alumnes de les quatre classes aniran passant a fer-los tots. A continuació us deixem algunes imatges i vídeos de la primera ronda de tallers.


Aquestes últimes setmanes en el Projectes Matemàtics estem coneguent jocs de taula procedents d'altres parts del món (Alquerc i Bagh Chal) i també un joc de l'oca molt matemàtic.

Els nens i nenes de 3r aprenem a resoldre restes portant-ne utilitzant primer de tot els àbacs i comprovem els resultats amb la calculadora. Així ens resulta més entenedor i podem començar a fer l'algorisme sense tanta dificultat. 


En el següent vídeo podreu veure com els alumnes de 3r, treballem les multiplicacions de dues xifres utilitzant un material que els nens i nenes coneixem molt bé, els reglets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada